Otvaranje firme u Srbiji


Da bi se otvorili firmu u srbiji procedura je relativno jednostavna, uz pomoć naše agencije za 7 dana do rešenja. Za potrebe velikog broja korisnika koji žele da se bave uslugama, najbolje rešenje je osnivanje agencije, agencija pokriva oko 90% potreba korisnika.

Osnivanje ili registracija firme

Zahtev za registraciju firme podnosi se agenciji za privredne registre. Uz popunjen zahtev prilažu se i sledeća dokumenta:

 • Dokaz o indentitetu preduzetnika (fotokopija lične karte ili pasoša).
 • Dokaz o uplaćenoj taksi za registraciju u visini od 540,00 dinara.

Formular zahteva, i broj računa na koji se uplaćuje taksa mogu se pronaći na sajtu agencije za privredne registre na adresi www.apr.sr.gov.yu. Ako delatnost neobavljate pod svojim imenom (koristite drugi naziv) dužni ste da prijavite željeni naziv firme ili agencije.

Rešenje o registraciji firme

U rešenju o registraciji (papir) dobija se i PIB (poreski indentifikacioni broj),  sa dobijenim rešenjem iz Agencije za priv. reg.  izrađuje se pečat preduzetnika.  PIB se koristi u platnom prometu i bez njega nemože da se radi. Potrebno je otvoriti račun u banci i podneti prijavu u poreskoj upravi. Sa ovim rešenjima ste u mogućnosti da započnete redovno poslovanje.

Saveti za otvaranje preduzeća:

 1. Proverite isplativnost posla i tržište pre osnivanja.
 2. Zavod za zapošljavanje daje bespovratna sredstva za otvaranje malih i srednjih preduzeća.
 3. Krenite da osnivate preduzeće pre godišnjih odmora (mnogo pre) ili velikih državnih, crkvenih praznika.
 4. Proverite da li ispunjavate sve uslove, pribavite potrebnu dokumentaciju.
Ako niste sigurni konsultujte se sa nama do sada smo otvorili preko 100 agencija, preduzeća i malih firmi. Za nas je jednostavno što je za druge komplikovano.
Pozovite nas poziv nekošta.

Vaša agencija za otvaranje firmi registraciju i preregistraciju LINK 🙂

164 Responses to Otvaranje firme u Srbiji

 1. Dejan каже:

  Interesuje me otvaranje firme koja bi se bavila uslugama i trgovinom. Molim da mi blize odgovorite kakva je procedura. Da li mogu da otvorim firmu ako sam zaposleno lice.

  Unapred hvala.

 2. Ljubo каже:

  Poštovani!

  1. ..molim vas, da mi šaljete više informacija za odtvaranje firme u Srbiji.

  2. ..dal može vsu proceduru preuzet vi i kolko to iznosi novca?

  Ljubo

 3. Dragana каже:

  Otvorila bih firmu koja bi se bavila uslugama (u pitanju su usluge fizicke relaksacije, koje bi bile vrlo niskih cena).Molim da mi odgovorite kakva je procedura, sta mi je sve neophodno za otvaranje i postoji li mogucnost da s obzirom na moju slabu finansijsku potporu mi predlozite najjeftiniji nacin mog poslovanja. Ako mozete, molim Vas na brz odgovor.
  U napred hvala.

 4. nikola каже:

  Molio bih da mi posaljete sta mi sve od dokumentacije treba da otvorim staracki dom,ikakvi su uslovi kreditiranja takvog projekta.Unapred HVALA.

 5. milica каже:

  Molim vas da mi posaljete sta je potrebno od dokumentacije za otvaranje agencije za negu o starim licima.
  Unapred hvala…

 6. aleksa каже:

  zanima me sta je sve potrebno od dokumentacije potrebno da se pripremi da bi se otvorila agencija za registraciju motornih vozila i sve ostale uslge koje pruzaju takve agencije.

 7. Sladjan каже:

  Zamolio bih vas da mi posaljete neku informaciju o otvaranju elektroinstalacione firme na teritoriji Srbije. Sta je za to potrebno ili neki link gde bih mogao nesto vise o tome procitati i saznati sta je sve za to potrebno a nadam se da cu naci i vise informacija o nabavci elektro materijala za firme i po kojim uslovima se to radi.
  Unapred hvala

 8. Goran каже:

  Želeo bih da otvorim firmu koja bi se bavila prvenstveno izradom softvera i njegovom prodajom u Srbiji i u inostranstvu. Takođe bih prodavao i softver drugih domaćih i stranih proizvođača. Da li je Agencija odgovarajući oblik firme? Koliko iznose troškovi osnivanja (okvirno) i koliko su godišnji troškovi (okvirno) u slučaju da firma ne ostvari nikakav prihod?
  Hvala!

 9. interesujeme otvaranje firme bespovratna srestva preko biroa uslovi koi su

 10. Vukašin каже:

  Hteo bih da otvorim firmu koja bi se bavila projektovanjem.Otac mi poseduje licencu inženjerske komore srbije za odgovornog projektanta i izvođača…Zanima me šta mi je potrebno za otvaranje firme i koji je odgovarajući oblik firme za ovu vrstu delatnosti? (agencija?) HVALA UNAPRED!

 11. Nenad каже:

  Molim Vas za pomoc.Zelim da otvorim gvozdjaru koja ce imati i boje,lakove,poludisperzije…Kasnije bih mozda prosirio usluge (krecenje).Potrebna mi je informacija sta mi treba od dokumentacije i koje su delatnosti u pitanju?
  Unapred zahvalan.

 12. Biljana B. каже:

  Zelela bih da otvorim salon za pedikir.Molim vas da mi odgovorite sta mi treba od dokumentacije za otvaranje salona i gde se predaje zahtev.Koji su uslovi za dobijanje kredita od fonda za razvoj? Hvala unapred !!!

 13. Gordana каже:

  Zelim da otvorim staracki dom i interesuje me sta mi je potrebno od dokumentacije kao i da li NSZ daje bespovratni kredit za ovakav projekat.U svakom slucaju me interesuje koliki bi bili troskovi samog otvaranja?
  Unapred hvala!

 14. Anica каже:

  Zelela bih da otvorim skolu u kojoj bih radila specificnu edukaciju fakultetski obrazovanih ljudi. Da li mozete da mi kazete sta mi je sve potrebno (i od dokumentacije). Najlepse hvala na odgovoru.

  • Zeljko каже:

   Postovani,

   Takodje me interesuje pokretanje skole koja bi se bavila razlicitim tipovima edukacije. Imam iskustvo i potrebne kvalifikacije, ali mi je zakonodavni okvir u Srbiji koji se odnosi na ovakve delatnosti prilicna nepoznanica.

   Srdacan pozdrav

 15. goran каже:

  stranac hoce da otvori firmu za inzinjering i projektovanje i export import ima sve sertifikate iz eu dali vaze kod nas i sta mu jos treba osim overenog pasosa pozdrav

 16. stijelja dusan каже:

  zeleo bih da otvorim firmu za klimatizaciju i ventilaciju pa me zanima dal postoji mogucnost da vi meni pomognete da se besplatno oglasavam putem halooglasa,lokalniih oglasa…ako mozete odgovor da mi dostavite putem @mail

 17. Aca каже:

  Postovanje, zivim u Toplickom okrugu, i verovatno Vam je poznato kakva je ekonomska situacija kod nas. Interesuje me dugo sam razmisljao o pokretanju proizvodnje, i konkurisanju za kredite biroa za zaposljavanje ili start up. Koliko je po Vasem misljenju interesantno i isplativo poceti sa proizvodnjom lepljivih, izolir i krep traka, da li postoji i kakvo je interesovanje za tim proizvodima na nasem i okolnim trzistima, sa kim bih mogao da stupim u kontakt i dobijem informacije.

  hvala na informaciji !

  • adrijanakokoro каже:

   Aco trake najviše koriste fabrike pri lepljenju kutija i ambalaže. Radio sam kao sistem administrator u fabric nameštaja i znam da je koriste dosta. Raspitaj se u tvom okrugu kod fabrika (ako postoje) gde nabavljaju traku i pošto je. Možda ti je bolja varijanta da je uvezeš iz kine zaradiš 50% i da te boli briga (kao što radi većina firmi iz Srbije :)).

 18. valentina каже:

  postovani,recite mi molim Vas…zelela bih da otvori fabriku panelnih radijatora,pa me interesuje sta mi je potrebno sve od papira za otvaranje i ako mozda znate gde bih mogla da nabavim masine koje su potrebne za sve to??nije sigurno,ali najverovatnije bih uzela novac od f.za razvoj(pocetnicki),pa me ujedno i interesuje koja bi suma novca bila dovoljna za sve to??biznis plan..to bih uradila preko Vas…UNAPRED ZAHVALNA!!POZDRAV!!!

 19. milan jankovic каже:

  Molim vas da mi posaljete sta mi je potrebno od dokumentacije za otvaranje firme koja bi se bavila izradom predmeta od polijester plastike.Koliko iznose troskovi otvaranja firme,koji su i koliko iznose sami troskovi firme, kome da se obratim za podnosenje zahteva za kredit start up.(pocetnicki)i dali postoje neki posebni uslovi koje moram da obezbedim da bih takvu firmu otvorio i koji su?Unapred hvala.

  • proka каже:

   ukoliko ste u medjuvremenu otvorili firmu, da li ste zainteresovani za proizvodnju glisera od stakloplastike? alate za izradu glisera prodajem,iznajmljujem ili trazim saradnju zbog pomanjkanja poslovnog prostora za izradu glisera do 5 m duzine. slobodno mogu i ostali da mi se jave koji zele da se bave ovim poslom.
   glisere od stakloplastike duzina do 10 m i snage motora do 500 ks jedino mi proizvodimo u srbiji !

   • Boban каже:

    ja sam zainteresovan proko ako jos to radite javite mi na mail ako mozete da se dogovorimo
    unapred zahvalan

 20. Branko S. каже:

  Posotvani,
  zeleo bih da otvorim deciju igraonicu, sta i kako mi je potrebno za otvaranje firme koja bi se time bavila? kakve dozvole su jos potrebne za takvu delatnost(tocenje bezalkoholnog pica, sluzenje kolaca… i slicno)?
  unapreda hvala!
  branko s

 21. kockarnica каже:

  Postovani,
  na birou sa,zelela bih da otvorim mini kockarnicu sa 2-3 stola za poker za pocetak.Da li mogu i pod kojim uslovima da dobijem bespovatna sredstva za to?
  Molim vas javitem i na mejl.
  Hvala

 22. Ivana каже:

  Zelela bih da otvorim skolu jezika,zanima me sta mi je potrebno od dokumentacije,da li postoji neka varijanta za dobijanje nekog start up kredita ili neke varijante za samozaposljavanje i koliko je pametno,po Vasem misljenju,otvoriti skolu jezika u aprilu mesecu(s obzirom na blizinu perioda godisnjih odmora). Hvala unapred. Veliki pozdrav.

 23. Marina каже:

  Zdravo.
  Želela bih da otvorim školu stranih jezika, da li biste mogli da mi kažete šta mi je sve potebno od papira i da li je to uopšte izvodljivo ili je potrebna neka posebna dozvola?
  Unapred hvala.

 24. radovan каже:

  ja sam maser terapeut koji nije zeleo da ostne na tom nivou znanja i rada pa sam pribavio serifikate: Su jok terapije, hiroprakticar,jumeiho terapije, reiki,volontirao sam u bolnici da bi se obucio da pomazem ljudima sa raznim problemima misicno zglobnog i ligamentnih sastava tela, te upotrebom ultra zvuka ,dijadinamika,tensa i ostalih elektro aparata koji se koriste na fizijatriji, o cemu imam potvrdu i preporuku te ustanove.desetak godina radim, ucim i usavrsavam znanje na raznim seminarima, specijalnost su mi problemi kicme tipa diskus hernij isijalgija i deformiteti kicme.posedujem prenosivi lezaj, ultra zvuk, tens, bioptron lampu,IC lampu,vibracione masazere,i el. stimulator akupunkturnih tacaka.do sada sam mnogim ljudim pomogao da zive zivot bez bola i fizijatrijskih problema.upraznjavam skoro sve vrste rucnih tehnika masaze, a bavio bih se i eliminacijom celulita sa trenutno naj bojim metodam i aparatima u svetu, takodje bih zeleo da se bavim obukom za masere i da drzim casove kinezi terapije i raznih vezbi pacijentima radi njihovog brzeg oporavka . Pa posto imam sve ovo znanje i deo opreme zelim da pokrenem sopstveno preduzece, ali neznam u kju sifru se naj bolje uklapam i da li mogu uz ime da stavim na primer AMBULANTAsa terapije bolnih stanja i poboljsane lepote i zdravlja tela , ili CENTAR ili STUDIO ili SPA CENTAR ili SPA I VELNES CENTAR posto planiram da u blizoj buducnosti prosirujem posao i br radnih mesta i broj razlicitih tretmana i usluga. Sam naziv radnje mislim da je jako bitan jer bi vise govorio o ozbiljnosti rada i kvalitetu i vrsti usluga a sto nije slucaj ako je naziv SALON . ovih dana treba da sacinim zahtev sa biznis planom za samo zaposljavanje, a treba i da podnesem prijavu APRu da registrujem delatnost al nezna st od naziva bi oni sve prihvatilia taj naziv radnje treba da unesem u biznis plan koji treba da predam pre registracije da bih eventualno dobio sredstva za samozaposljavanje, et ja vas udavih al moj rad je specifican pa vas MOLIM NAJ LJUBAZNIJE da mi pomognete hitno jer 04 03 2010 treba da predam biznis plan . LEP POZDRAV Radovan

 25. radovan каже:

  E zaboravih u opstini su mi dali predlog da sifra delatnosti bude 93040Tretmani za poboljsanje fizickog stanja i raspolozenja. A ona obuhvata:aktivnosti za popravljanje fizicke kondicije ili relaksaciju, koje pruzaju turska kupatila,saune i parna kupatila,solarijumi,saloni za mrsavljenje i masazu i dr. I jos da napomenem da sam zavrsio srednju elektrotehnicku skolu POZDRAV

 26. Nemanja каже:

  Zdravo.
  Hteo bih da otvorim firmu tj piceriju i kafic ujedno,sta mi je sve potrebno od dokumentacije???Javite mi i na mejl….
  Hvala unapred

 27. radovan каже:

  opet pozdrav, ne vidim odgovor na mom mailu, pa ako moze da ga objavite ovde na stranici ispod pitanja . lep pozdrav i HVALA

 28. m каже:

  veterinarski tehnicar sam po struci i sta mi je potrebo da otvorim radnju stocne hrane i pet fud

 29. Marin каже:

  Zdravo,
  Hteo bih da otvorim predstavništvo jedne firme iz BIH pa me zanima koja dokumentacija mi potrebna da to uradim? Odgovor mi pošaljite na mail.
  Unapred hvala

 30. ivana каже:

  Registrovala sam firmu pre sest meseci pa me interesuje da li mogu da apliciram za kredit?

  Unapred hvala

  • adrijanakokoro каже:

   Svako može da aplicira za kredit samo morate da pošaljete više detalja (za šta vam treba kredit,sa čime se bavite, …), sve to pošaljite na našu eMail adresu koju možete pronaći u kontaktima.

 31. sasa каже:

  Zdravo. Zeleo bih da otvorim neki manji auto servis tacnije smer dijagnostike i elektrike,kakve su tu mogucnosti posto nisam bas finasijski obezbedjen?

 32. predrag каже:

  zeleo bih da otvorim auto servis.. pa me interesuje procedura svega..imam svoj objekat(radionice).. da li postoje neke mogucnosti kredita… molim vas ako mozete da mi odgovorite.. unapred hvala

  • Vera каже:

   I ja imam problem pa me isto interesuje jer ovde u Pancevu inspektori zastite zivotne sredine prave nam haos- i za ulje i za stare delove i za ambalazu od delova moras imati papir kome si ih predao a uz to i kontejnere za taj otpad .Vise mesta ti treba za kontejnere nego za radionicu.Pozdrav

 33. Vlada каже:

  Postovani, hteo bih da otvorim firmu koja ce obuhvatiti sve oblasti slabe struje, tehnicko obezbedjenje ojekata, automobila…
  Zanima me sta mi je potrebno od dokumentacije?
  pozdrav hvala

 34. RADE каже:

  molim vas recitemi zeleo bih da otvorim auto odpad(prodaju polovnih delova za automobile) i uvoz starih vozila za delove iz inostranstva sta mi je sve potrebno od papira kakva je procedura i dali imam prava da uvezem vozila koja nisu euro 3 za delove kolki su mesecni izdaci i kako bi to bilo najbolje da zapocnem ? dali imam pravo strance da rasturam u delove ?

 35. gorica sivacki каже:

  Moj sin je direktor firme koju smo osnovali p.o.o. 1992.god. i preregistrovali u d.o.o. kada je to trebalo.Sticajem okolnosti posle svih ratova i bombardovanja preko firme nismo ništa radili i nismo uzeli ni PIB , jer smo negde čuli obaveštenje da te firme koje nisu radile automatski su ugašene 2005.god. Pošto je moj sin našao posao, poslodavac hoće da ga prijavi u PIO ali treba odjava zdravstvenog osiguranja, a oni traže rešenje o prestanku rada firme.Da li može neko da nam pomogne i da nas uputi savetima šta treba da radimo, jer smo očigledno bili u zabludi, jer smo do sada mogli da zatvorimo firmu ali nije imao ko da nas poduči.
  Hvala svima u napred i molimo za hitnost

 36. saša каже:

  poštovani,želim da otvorim taxi službu.koja su mi potrebna dokumenta?da li mogu da otvorim taxi agenciju pa tako da imam manji porez ili to mora biti doo?hteo bih da startujem sa 4 vozila.srdačan pozdrav

 37. masa каже:

  Koji su uslovi i sta je potebno za otvaranje gradjevinske firme?
  hvala,

 38. Zlatko каже:

  Hteo bih da otvorim firmu koja bi se bavila izradom i prodajom fitnes sprava i opreme. Zanima me da li su potrebni neki posebni dokumenti za to.

  Hvala i pozdrav

 39. Zeljko каже:

  Zdravo,

  zelim u Novom Sadu da otvorim Fitness Center. Sta je sve potrebno za osnivanje d.o.o Firme. Koliki su godisnje troskovi ako firma ne ostvari nikakav prihod?
  Jel je moguce registrirati Firmu i u Novom Sadu i gde se to radi?

  • adrijanakokoro каже:

   Ako bi ste prodavali ulaznice na njih bi bio obračunat pdv, tako da je gotovo nemoguće da ne ostvarite nikakav prihod. Dalje minimalno na jednog zaposlenog bili bi vam troškovi oko 15 -17 000 prema državi mesečno.

 40. Miki каже:

  veoma postovane dame i gospodo!

  kupio sam plac u srbiji gde je ranije bila jugopetrolova i zemljoradnicka benzinska pumpa sa malim objektom i rezervoarima. zivim u inostranstvu. da li mogu da otvorim firmu u srbiji na moje ime, pod kojim uslovima i sta mi je sve potrebno? kome treba da se javim? koje dozvole i licence su mi potrebne? koje kredite i koje subvencije mogu dobiti od drzave? imam dovoljno kapitala ali me ipak interesuje koje mogucnosti imam jos uz to zato sto moram da osiguram i svoju egzistenciju. hvala unapred.

  srdacni pozdrav, miki

 41. kristijan каже:

  Postovanje,

  Hteo bi da otvorim manju gleriju. Otac mi je slikar pa bi samo njegove slike bile izlozene ako to ima ikakve veze. Koja je procedura i sta mi je sve potrebno? Hvala.

 42. Stanisa Asanovic каже:

  Molim dami kazete kojisu uslovi i sta treba da se uradi za otvaranje prodavniceili kako drugacije nazvati uvoz polovni namestaj i druge potrebe za domacinstvo

 43. antonio каже:

  Poštovani,

  javljam se iz Hrvatske i otvorio bih firmu kod Vas u Srbiji.

  Bavio bih se uslugama i prodajom.

  Pa me zanima procedura kakva je i što sve trebam da učinim.

  Molim odgovrite na mail.

  Unaprijed hvala.

  Antonio

 44. ljubinka каже:

  dobro juto
  mozete li mi pomoci i razjasniti sta mi je sve potrebno da bi otvorila menjacnicu,da li polazem neki zalog u banci,cula sam da od banke mogu da uzmem 500eur,kao novac koji bi koristila u transakcijama…znate li koja je suma potrebna za realizaciju mog plana,posto lokal vec imam?
  p.s.LEPO JE STO POSTOJI OVAKO NESTO I CESTITAM VAM NA VASEM TRUDU!

 45. Nemanja каже:

  Zeleo bih da otvorim dostavu hrane pa me zanima sta mi je od dokumentacije potrebno i interesuje me postupak dobijanja sanitarne dozvole…Poz

 46. Anton каже:

  Postovani,

  Da li mozete,da kazete sta mi je sve potrebno da zapocnem posao za prevoz osoba sa svojim kombijem…

  Hvala i pozdrav

  Anton

 47. gradjevina@msn.com каже:

  Imam u Srbobranu registrovan i uknjizen stambeno_poslovni prostor, u odobrenju od Opstine stoji Poslovni prostor prodavnica prehbene robe, medjutim razmisljam da otvorim neki manji kafe-Bar restoran da li je moguce, jer svi uslovi su ispunjeni te smatram da nema potrebe traziti prenamjenu. Uknjizeno je kao Stambeno_poslovni prostor. Molim Vas odgovorite mi. Hvala unapred.

 48. nenad каже:

  postovanje,interesuje me sta mi je sve potrebno od papira i koliki bi bili moji troskovi za otvaranje piljarnice u novom sadu,piljarnicu bi otvorio na zenino ime i zaposlio bi jos jednu radnicu,interesuje me koliki bi bili doprinosi za njih dve i na sta bi jos morao da racunam od rashoda,ko sme jos da radi u radnji osim moje zene a da nije prijavljen,cuo sam da mogu da rade najuzi clanovi porodice… dali mozete da mi kazete ko se smatra pod najuzim clanom porodice

 49. Nemanja каже:

  Molim vas ako moze pomoc , otvorio bih Sony-teku sa PlayStation 3 , kakva je procedura oko toga , koji mi dokumenti sve trebaju i koliko bi me to kostalo?

 50. Nina каже:

  Postovani,
  Moj suprug vec desetak godina daje privatne casove Matematike, Fizike I Astronomije. U ovom poslu je je uspesan,uglavnom je uvek pun casova, jer sa dvoje male dece, kao podstanari, ipak uspevamo da prezivimo samo od ovoga, iako radi preko svake granice, od jutra do mraka izgara. Mogu ga pohvaliti da je vrlo vredan, komunikativan, ambiciozan, njegov nacin rada je vrlo efikasan, odlicne odnose uspostavlja sa svojim klijentima. On je apsolvent astrofizike vec godinama jer nema vremena da dovrsi fakultet. Medjutim, sve je to na crno…
  Mi bi hteli sve ovo da ozvanicimo, da vise ne bude nezaposlen. Planira da se registruje kao pausalac bez posl. Prostora, tj. Radio bi terenski. Ima u planu da konkurise za subvencionisanje za samozaposljavanje, ispratio je one kurseve za pisanje biznis plana. Nemamo jasnu ideju kako dalje da bi prosao konkurs, kako je najbolje da definise svoj biznis, jer se on godinama bavi samo davanjem privatnih casova uglavnom matematike I fizike na svim nivoima – srednjoskolci, studenti na svim fakultetima I stekao je ogromno iskustvo, potpuno poznaje sve programe, ljudi su vrlo zadovoljni njime, dosta ga preporucuju.
  Ko zna, jednog dana bi mogao otvoriti I svoju skolu ili sl. ali problem je u tome jer smo se, nemajuci niciju pomoc ni u odgajanju dece, zaglavili u borbi za golu egzistenciju, nema se vremena ni za razmisljanje, a nesto moramo preduzeti. Ni decu ne mozemo upisati u vrtic jer sam I ja nezaposlena, tako da smatramo da je krajnji trenutak da se nesto uradi.
  Problem nam je kako da popunimo biznis plan koji se u sluzbi za nezaposlene na obuci dobija u vidu tabele, sto efikasnije kako bi prosao konkurs. Uopste nemamo gde da se raspitamo jer niko ko se bavi davanjem casova nema svoju firmu. Mozete li nam nekim savetom pomoci. Malcice nas usmeriti.
  Sa nestrpljenjem cekamo vas odgovor.

 51. Vesna Tasić каже:

  Zanima me dokumentacija i uslovi za otvaranje tattoo studija, znam sa se u Srbiji još uvek ova vrsta poslova vodi pod kozmetičarskim. Takođe bi me zanimala i mogućnost start-up kredita.
  Hvala najlepše.
  Vesna

 52. lav каже:

  hteo sam da otvorim grill.pa me zanima sta mi sve treba od dokumentacije,i da li jos uvek postoje bespovratni krediti preko biroa?hvala.

 53. shone каже:

  jeli moguce firmama iz srbije raditi u eu? ili neko da dostavlja racune za mene 😀 znate?
  posto sam legitimna firma u nemackoj.
  hvala poz

 54. jelena cvetkovic каже:

  htela bih da otvorim ragbi klub u leskovcu, tj mesto gde bi mogli da se okupljaju. pa me zanima sta je od dokumentacije potrebno…. unapred hvala…

 55. milicaaa каже:

  molim vas da mi odgovorite sta mi je sve potrebno za otvaranje firme u beogradu koja bi se bavila uvozom i izvozom odece.recite mi koliko bi kostalo otvaranje firme preko vase agencije?i da li bi mi bila potrena fiskalna kasa? koje vreme je potrebno da biste otvorili firmu?pozdrav,

 56. Nenad каже:

  Postovani,
  zaposlen sam u javnom preduzecu i razmisljam o otvaranju firme ciji bih bio vlasnik i za pocetak jedini zaposleni. Interesuje me da li je moguce uopste otvoriti firmu iz radnog odnosa i kolike mesecne dazbine mogu ocekivati. Takodje bih bio zahvalan da mi preporucite dobru agenciju koja bi mi pomogla u vezi otvaranja firme.

  Hvala i srdacan pozdrav

 57. Marko каже:

  mogu li da znam sta mi je potrebno da prijavim taksi firmu? sta sve treba od dokumentacije? kako se placa porez? odgovorite mi na mail ako ste u mogucnosti. hvala u napred

 58. milija каже:

  zelim da otvorim solarijum… sta mi je potrebno od dokumentacije, to jest koi je prvi korak vezano za to. i dali je potrebna neka diploma za to ili visa skola?… HVALA UNAPRED!

 59. zoran каже:

  Hteo bi da otvorim firmu za uvoz polovnog nemestaja i bele tehnike i zanima me da li to moze da se otvori u Srbiji.Unapred hvala

 60. milan каже:

  zanima me koliko bi placao mesecno ako otvorim bravarsku radnju gde bih kao gazda sam radio

 61. i.p. каже:

  Postovani,
  otvorio bih firmu sa partnerom iz Norveske.
  Sta je potrebno od dokumentacije da spremi on kao vec postojeca firma u Norveskoj ,a sta je potrebno da ja spremim da bi se otvorila zajednicka firma 75 % mi i 25% oni. Da li mogu da dobijem link na engleskom da bih pribavio sve te informacije.
  Hvala

 62. BILJANA RNJAKOVIC каже:

  zelim otvoriti preko zavoda od subvencionih kredita turisticku agenciju..jer govorim nemacki jezik a i tako imam dosta stranih gostiju za vreme trube jer imam u GUCI kucu sa velikim placom..Sta mi treba i da li mi se to isplati jer bih i tako sklapala aranzmane sa stranim agencijama,za nas kraj..UNAPRED ZAHVALNA

 63. luka каже:

  Pozdrav,
  hteo bih da otvorim firmu za visoko tehnoloski napredak(konstruisanje mobilnih telefona,racunara,i drugih uredjaja u oblasti visoke tehnologije ali i softverskog inzenjeringa) u kojoj bih zaposlio mlade,studente…sta mi je potrebno od dokumentacije,i gde najlakse mogu naci podrsku drugih kompanija? Cuo sam i da je vlada izdvojila deo budzeta za podrsku ovakvih projekata,pa da li je to tacno,i kako do te,ili neke druge finansiske pomoci
  Hvala puno !!!

 64. R.Hadzic каже:

  Postovani, otvorio bih firmu u Srbiji. Zivim i imam firmu u Holandiji. Gde da nadjem pouzdanu adresu koja mi moze odgovoriti na sva pitanja i odgovoriti koja mi je dokumentacija potrebna. Ovo mi je jako vazno, nadam se da cete mi odgovoriti, unapred zahvalni
  R. Hadzic

 65. Bojan каже:

  Postovanje.
  Interesuje me sta mi je potrebno od dokumentacije za otvaranje firme kao preduzetnik,prodavao bi kokice.
  Zamolio bih ako moze odgovor na mail da mi se posalje.

 66. Daki каже:

  Imam stolarsku radionicu i za nju placam porez pausalno.Sada bih otvorio salon namestaja nesto vise kao izlozbeni prostor.pa me zanima na koji nacin bi to bilo najbolje da otvorim.Da li kao dodatna delatnost,da li bi to nesto promenilo kod mene u radionici,kolki bi mi bio porez,i sta mi je sve potrebno od dokumenata?Unapred hvala

 67. milorad каже:

  kupio sam kucu sa postojecom auto praonicom, na birou smo i zena i ja. kakva je procedura za dobijanje bespovratnog kredita za nabavku masina za auto praonicu. hvala

 68. Miha каже:

  Zdravo!

  Zelim otvarati firmu za programiranje i savjetovanje. Ja sam iz Slovenije. Zanima me koje papire trebam i kakva je cjena

  • adrijanakokoro каже:

   Zavisi da li bi ste otvarali novu firmu u Srbiji ili bi ste otvarali predstavništvo firme iz Slovenije. Jednostavnije je otvoriti novu firmu nego predstavništvo. Javite na se na eMail ili zovite na mob.

 69. Danijela каже:

  Zelela bih da otvorim frizerski salon,koji poseduje i manikir i solarijum.Potrebne su mi i dve radnice,kako najbolje to da odradim.Hvala

 70. fatima каже:

  imam radnju stkr koji sam ja osnivac,da li mogu da otvorim drugu radnju ugostiteljsku nevezanu za ovu mislim prvenstveno na novo ap resenje i sva ostala dokumentacija da bude nova

 71. Milos каже:

  da li ova agencija ima postoji u nisu i ako postoji na kojoj lokaciji se nalazi

 72. Aleksa каже:

  sta mi je potrebno da otvorim privatnu gradjevinsku firmu?

 73. Sandra каже:

  Zdravo,Htela bih da otvorim svoj frizerski salon ,koja dokumenta su potrebna za otvaranje i dali je potrebno imati godine radnog staza da bi se otvorio?Pozdrav

 74. Nenad каже:

  Zelim da otvorim studio za dizajniranje enterijera i projektovanje, te me interesuje procedura i uplate.

 75. bojan каже:

  zdravo! Planiram da otvorim piceriji u novom sadu. Koji je postupak za otvaranje, sto se tice papirologije? Da li to rade i knjigovotstvene agencije?

 76. desanka каже:

  Zelela bih da otvorim salon za lepotu, frizerski salon,pedikir,manikir, i igraonicu. Od cega da krenem?

 77. desanka каже:

  Ja sam penzioner i da li mogu da otvorim agenciju za pruzanje usluga i sta mi je sve potrebno ?

 78. Aleksandar каже:

  Postovanje interesuje me da li mozete da mi date neku internet adresu ili da mi vi navedete ako znate koja mi je potrebna dokumentacija za otvaranje pet shopa zbog sve papirologije za zivotinje Hvala

 79. Nebojsa каже:

  Veliki pozdrav! Molio bih vas da mi pomognete u nekim mojim nedoumicama – zeleo bih da otvorim piljarnicu a neznam skoro nista o potrebnoj dokumentaciji. Sta bi mi sve bilo potrebno od dokumenata i dali za takvu vrstu posla treba posedovati fiskalnu kasu ili se paraz placa pausalno i posto radim u drzavnom preduzecu dali uopste i mogu da otvorim nesto na svoje ime i kako ???? Hvala unapred.

 80. Mirzet каже:

  zeleo bih da otvorim sajt za internet oglasavanje,pa me interesuje sta mi je potrebno od dokumentacije

  i koliko mi je potrebno novca za odrzavanje te firme?

 81. Dragan каже:

  Molim Vas da mi odgovorite sledece: 1994. sam bio osnivac agencije za osiguranje vozila, a od 1996.do 99. sam je preregistriovao na doo. i bavio se trgovinom ( mini market). 2000.god sam prodao firmu i preneo na drugog vlasnika i zaposlio se kod privatnika. Planiram da sada otvorim szr u pruzanju usluga za poboljsanje zdravlja (fitness studio), pa Vas molim da mi kazete da li imam mogucnost da konkurisem za start up subvencionisani kredit, zbog prethodnih angazovanja, a inace imam 37god.
  S postovanjem, Dragan

 82. Ivan каже:

  Zdravo,
  radim u jednoj firmi u inostranstvu ali bih zeleo da otvorim u Srbiji firmu za proizvodnju i da ona saradjuje sa ovom gde ja radim trenutno(ne mora da se vodi na moje ime).Kako mogu da dodjem do bitnih informacija u vezi ovog slucaja (dokumentacija,uslovi,procedura….).Da li je bolje da to bude ogranak strane firme ili da bude posebna firma?
  Unapred hvala…

 83. Aleksandar каже:

  Planiram da otvorim kafanu u etno stilu (brvnara sa velikim tremom, tersom) u selu koje se nalazi na novoizgradjenom asflatnom putu, relacija Prilike-Nova Varos. Put je skoro asfaltiran i predstavlja precicu do Crne Gore, mora, nekih 50 km. Primecujem da se prolaznost automobila povecava svakog dana. Imam plac na idelnom mestu, pokraj samog kruznog toka. Plac je dovoljno veliki i za parkint. Moje pitanje je – Sta sve od zakonskih nacela i procedura treba da ispunim za otvaranje jedne takve seoske kafane.

 84. nevena каже:

  Poštovani,
  imam u planu da otvorim firmu koja bi se bavila oglašavanjem, medjutim oglasi ne bi bili na tv-u ili kao časopis, već u štampanoj formi koja bi se dostavljala svakom domaćinstvu, kao podela letaka. Pored toga firma bi se bavila „spajanjem firmi“ u tom smislu što, na primer, ukoliko se neka firma bavi proizvodnjom nekih dobara moja firma bi bila ta koja bi obaveštavala sve ostale firme koje su u potencijalnoj vezi sa proizvodjačem. Moje pitanje glasi kako bi se nazivala ta vrsta delatnosti i kome trebam da se obratim, tačnije odakle da počnem?
  Unapred hvala

 85. Anamarija каже:

  Cao. Zanima me sta je potrebno za otvaranje salona za namestaj? Pozz.

 86. Nikola каже:

  Zeleo bih da otvorim gradjevinsku firmu. Da li mozete da mi kazete da li postoje neki posebni uslovi koje firma treba da ispuni radi dobijanja dozvole kao i koji su to uslovi?

  Hvala unapred!

 87. Zoran каже:

  postovani, hteo bih da otvorim firmu za export-inport, sta mi je potrebno od dokumentacije i okvirno koliko bi kostalo otvaranje jedne takve firme. unapred zahvalan.

 88. Mirza каже:

  zeleo bih da otvorim firmu za oglasavanje preko interneta

  pa me interesuje koliko kosta otvaranje te firme

 89. Sandra каже:

  Zelela bih da otvorim staracki dom,zanima me koje uslove kuca treba da poseduje da bih mogla da otvorim.Zanima me i da li to moze na d.o.o. ako ne moze kako moze i ko daje dozvole?
  Unapred hvala

 90. Marko Zajecar каже:

  Hteo bi da otvorim nocni bar zaposlio bi 10 cura pa me interesuje dali drzava daje subvencije meni kao gazdi a i za radnike

 91. snezana каже:

  STUDENT SAM , USKORO OTVARAM FRIZERSKO -KOZMETICKI SALON KAKVE SU MOJE OBAVEZE PLACANJA STO SE TICE PENZIONOG STAZA I ZDRAVSTVENE ZASTITE JER KAO STUDENT VEC IMAM ZDRAVSTVEN.ZASTITU ,STAZ NE ZELIM DA UPLACUJEM ILI SVE MORAM DUPLO PLACATI?DA LI POSTOJI U ZAKONU DA MOGU SAMO DA PLACAM PORESKE OBAVEZE BEZ OVOG OSTALOG? UNAPRED HVALA!

 92. Suzana каже:

  Zelela bih da otvorim nocni klub. Sta mi sve treba da bih to uradila?
  Hvala unapred,pozdrav.

 93. Irena каже:

  interesuje me sta mi je potrebno za biznis plan?
  ja zelim da otvorim kafic, sta mi je sve potrebno?

 94. Jelena каже:

  Postovani, otvorila bih frizersko-kozmeticki salon. Zanima me sta je sve potrebno, koliko mi novca treba. Takodje da li vi mozete da mi uradite biznis plan i koja bi bila cena? Takodje trebala bi mi pomoc pri registraciji i celoj proceduri, da li se bavite time? Hvala unapred

 95. elvio каже:

  Zanima me kakva je procedura i koje su cijene za otvaranja firme u Srbiji te sve ostalo sta bi mi moglo zatrebat, inace sam iz Hrvatske
  pozdrav 🙂

  • adrijanakokoro каже:

   Poslaćemo vam sve detaljno na email, radili smo preko 20 registracija firmi iz okruženja tako da znamo šta vam treba 🙂 Ukratko jednostavije je otvoriti novu firmu u Srbiji nego ispostavu ili ti zastupništvo vaše firme iz Hrvatske. Za otvaranje firme potreban vam je pasoš (kao strani državljanin) i prostorije u kojima će te obavljati svoju delatnost (zakup, ugovor, adresa…).

 96. jelena каже:

  Postovani ,
  otvorila bih agenciju za izvoz smrznutih proizvoda.
  Sta mi je potrebno od dokumentacije i da li je bolje da budem pr ili doo?

  Hvala unapred

  • jelena каже:

   Jos jedno pitanje-da li drzava daje subvencije za ovu delatnost?

   • adrijanakokoro каже:

    Država daje subvencije za izgradnju skladištnih prostora, ako planirate da pravite hladnjaču možete dobiti subvencije. Potrebno je da imate projekat hladnjače i cenu koštaja iste kao i dobar biznis plan, na konto kojeg vam država može dati subvenciju.

 97. Kristijan Hancik каже:

  Vlasnik sam jedne str prodavnice, želeo bih da otvorim agenciju za marketing tj izradu web sajtova i idejnih rešenja iz radnog odnosa ali kao drugi privredni subjekt koji bi bio paušalan i radio isključivo sa firmama. Da li sam oslobođen nečega prema državi i večita nedoumica a to je fiskalna kasa da/ne. Ili je bolje da to otvorim na prijatelja koji je nezaposlen?

 98. Mika каже:

  Interesuje me sta mi je sve potrebno od dokumentacije i da li drzava daje neke bespovratne kredite za otvaranje preduzeca za proizvodnju automobila (proizvodnja u malim serijama, luxuzni automobili su u pitanju) i kako doci do velikih investitora?

 99. marina каже:

  Zelela bi da otvorim deciju igraonicu u Krusevcu.Da li imam pravo na nadoknadu sa biroa posto sam nezaposleno lice?Da li mogu negde da konkurisem za kredit?Sta mi je sve potrebno od dokumentacije?Hvala!

 100. Amalia каже:

  Postovanje! Ja bih zelela da otvorim igraonicu,ustvari da drzaim rodjendane.pa bi me interesovalo sta treba prvo da radim,i gde da se raspitujem.Da li jedan knjigovodja moze to da mi sredi.I inspekcija kakva je za to?Hvala unapred…..

 101. Genije каже:

  Treba mi savet.. Želeo bih da otvorim prodavnicu poklona (gift shop-ukrasi, figure, ramovi, sveće, dekorativna galanterija, itd…) sa dodatnim uslugama prodaje i štampe pozivnica za venčanje, pakovanjem poklona, prodajom poslovnih – promo poklona sa ili bez štampe (nije štamparija, to bi se meni radilo uslužno..). U pitanju je manje mesto/opština u kojoj turizam u razvoju..
  Našao sam manji lokal u centru, imam neke poznate dobavljače za robu, ali bih Vam bio zahvalan ako mi i Vi preložite nekog. Ono što me brine, kolika je konkurentnost kineskih prodavnica u svemu tome, jer se u blizini „mog“ lokala nalaze dve. Naravno, moja roba bi bila kvalitetnija od kineske (to bih izbegavao da nabavljam) ali samim tim bi i cena bila verovatno veća..
  Šta da radim, krenuti u takav posao ili odustati?

  • Genije каже:

   Odgovara li neko n ove komentare ili se čeka i po nekoliko meseci??

   • adrijanakokoro каже:

    Odgovara preko eMaila, zato sto komentari zastare pa se korisnici pozivaju na ove komentare od pre 2 ili 3 godine. Sve sto pitate prosledi se nasoj sluzbi na eMail i onda oni odgovore svakom ponaosob na eMail. Zato u postu ostavite svoj eMail da bi smo znali gde da posaljemo. Imali smo problema zato sto ljudi necitaju da su komentari zastareli pa su nam neki drugi veb sajtovi zatrazili uklanjanje istih kako njih nebi zvali svaka 3 min. Nadam se da razumente nasu zelju da vam pomognemo najbolje sto mozemo ali da neugrozimo poslovanje drugih subjekata ili da im otezamo rad.
    Hvala na razumevanju.

   • Genije каже:

    Meni nije stigao odgovor ni na mail..

 102. adnan каже:

  Zelim otvoriti ove sedmice gradjevinsku firmu,prvi ja nisam na zavodu,i mogu li dobiti naknadu novcanu ako odmah po otvaranju firme uzem 5 radnika sa zavoda za zaposljaanje.

 103. Ja каже:

  Postovani,

  Interesuje me kakva je procedura za otvaranje kafica? Da li je bolje kao doo ili str, sztr…ili kako vec? Da li drzava daje neku vrstu subvenmcionisanih ili bespovratnih sredstava za razvoj turizma, ovaj kafic bi biio jako blizu opisa turistickih usluga. Da li pri dobrom biznis planu moram kao doo ili kako vec postojati duzi period ili bih ostvarila pravo na bespovratna sredstva ili subvencionisana sredstva kao pocetnik bez hipoteka i ostalih uslova u vlasnistvu kao sto obicno traze?

  Unapred zahvalna

 104. Buba Mara каже:

  Zanima me dali postoje bespovratni krediti za otvaranje zdrave hrane i koji su uslovi da se dobije ta dozvola i koliko uopste kosta svaka ta dozvola, pecat i uopste registracija!
  Hvala!

 105. Ametovic Edija каже:

  Molim vas da mi kazete sta mi je potrebno da bih otvorila firmu onosno da prijavim proizvodnju torti i kolaca.Koji su to obavezni uslovi, sta moram da imam u radionici pod obavezno.Inace posedujem radni prostor od 30mk i dali je to dovoljno Unapred hvala

 106. Dennis каже:

  Hteo bih da otvorim Fast Food,i da zaposlim dva radnika!Koja je procedura za hasap i za dobijanje dozvole?Unapred hvala

 107. Marko каже:

  Zanima me otvaranje firme verovatno d.o.o za trgovinu preko interneta. Ono sto mi je najvaznije je uvoz robe, do sada sam uvozio manju kolicinu kao fizicko lice ali bih zbog vece kolicine otvorio firmu ukoliko mi troskovi ne bi bili preveliki. Zato me znaima kako bih placao, kao pausalac? Koliki bi mi bili mesecni troskovi? Naravno preko vas bih otvorio firmu posto ne znam nista o tome.

 108. Suzana каже:

  Htela bih da otvorim rostiljnicu,pa me zanima sta je sve potrebno da bi se otvorila takva vrsta delatnosti…Znaci koja je dokumentacija potrebna i kolika bi cena bila otvaranje istog?
  Hvala….

 109. Milos каже:

  Postovani,
  hteo bih da otvorim auto-otpad,pa me zanima kakvi uslovi su trenutno potrebni za takvu delatnost?
  Unapred zahvalan.

 110. Dragan каже:

  Otvorio bih kafic,dali to spada u oblast t.j. Delatnost kojoj biro rad daje bezpovratna sredstva.unapred hvala na odg.

 111. vaso каже:

  Postovani interesuje me grdjevinska zanatska radnja cena. Otvaranja i koje poslove mogu obavljati ugradjevini sa njom unapred!hvala

 112. vaso каже:

  Mze te mi poslati vas broj telefona

 113. VLADIMIR каже:

  koliko novca treba da se uplati kao osnivacki kapital za STR a koliko za DOO

 114. Jasmina каже:

  Postovani interesuje me otvaranje agencije za negu i pomoc starim licima. Zivim u jednom gradu, zaposlena sam,a agenciju zelim da otvorim u drugom gradu. Nisam kvalifikovana za takvu agenciju, da li moram biti?
  Sta mi jepotrebno za takvo otvaranje i da li i kako moze da se to uradi?
  Hvala

 115. LIDIJA каже:

  POSTOVANI HTELA BIH DA MI POMOGNETE U VEZI OTVARANJA POKRETNOG FAST FOOD-A .STA MI JE SVE POTREBNO OD DOKUMENTACIJE .UNAPRED ZAHVALNA ILIC LIDIJA.

 116. ADAM каже:

  Hteo bih da otvorim delikates prodavnicu u beogradu veoma niskim cenama pa sam hteo da vas pitam sta mi sve treba.UNAPRED HVALA

 117. Dragić Marić каже:

  Poštovani,
  Interesuje me šta mi sve treba od papira i kako da dodjem do njih? Otvorio bih foto-kopirnicu. I interesuje me u kojoj vrsti delatnosti ona spada? Da li bih morao da imam fiskalnu kasu ili ne? Da li bih plaćao paušalno porez ili drugačije? Unapred zahvalan.

 118. milica каже:

  Postovani,zelela bih da znam da li bih za otbaranje prehrabrene trgovine mogla da dobijem neke beneficije kao samohrani roditelj?

 119. Stasa каже:

  Zanima me sta mi je sve potrebno da bih osnovala Agenciju nza pomoc u kuci. Kako bi biznis plan za to trebao da izgleda, detaljnije. Ko mi sve od osoblja treba, knjigovodja, … Takoreci znam ono sto nadjoh na Internetu i imam tu ideju, ali nista konkretno vezano za ovo.

 120. Sonja Pevalovic каже:

  Zelela bih da otvorim radnju u kojoj bih pravila torte i kolace,nisam poslasticar ali mi to ide od ruke.Vremenom,zamislila sam,ako bi posao krenuo,spremala bih i slana jela,predjela..jednom recju nesto poput keteringa.Zato vas pitam sta je sve potrebno i od papira i od opreme za pokretanje takvog posla.Sve to bih radila u svojoj kuci,imam jednu prostoriju koju sam planirala da opremim sporetima i rernama i svime sto je zaista potrebno za rad.U svemu tome pomagala bi mi rodjaka koja je kao i ja prijavljena na zavod za zaposljavanje.Kolika su novcana sredstva koja bih morala da ulozim u pokretanje posla,da li je to zanatska radnja,i da li bih od zavoda mogla da dobijem novcanu pomoc?Napominjem da je u pitanju mala sredina,gradic na Dunavu,pa pitam da li bi bilo pametno uopste i krenuti sa takvim poslom? Mada mastam o tome… Unapred zahvalna

 121. Edex каже:

  Interesuje me sta mi je potrebno za otvaranje gradjevinske firme niskogradnja, visokogradnja i mostogradnja d.o.o

 122. Darko каже:

  Dobar dan!
  Imam firmu(d.o.o.),u Sloveniji koja posluje već 4 godine.želeo bih otvoriti predstavništvo u Srbiji,i interesuje me koliko bi to koštalo,i dali ima neke prednosti ako otvorim predtavništvo te firme u Srbiji,ili da otvorim firmu ,d.o.o. u Srbiji,koji neće imati veze sa tom slovenačkom firmom?
  Otvorio bih 2 radnje,jednu uslužnu i jednu trgovinsku,frizerski salon i prodavnicu elektro,vodo materijala,farbe,gvožđaru……..
  Možete li mi poslati cenovnik vaše usluge kao i vreme koje je potrebno da se sve to završi,papirološki.
  Unapred hvala

 123. maja каже:

  zelim da otvorim prodavnicu tj. butik polovne garderobe, ali ne znam kako da dobijem ulazne fakture ako bi kupovala robu od fizickih lica. i dali bi mogla da dobijem bespovratni kredit preko biroa s obzirom da smo u kuci svi nezaposleni.

 124. Jelena Živković каже:

  Pozdrav
  želela bih da otvorim prodavnicu začina, lekovitih bilja i čajeva. Šta mi je potrbeno?

 125. VEDRAN JOVANOVSKI каже:

  POZDRAV, zeleo bih da otvorm taxi udruzenje….sta mi je sve potrebno za to…ne da ja vozim vec da izdajem svoja vozila…koliko mi treba novca za takav posao..ne mislim na automobilie,vec KOLIKO MI TREBA NOVCA U STARTU ZA SVE PAPIRE IITD….

 126. sanja каже:

  Intresuje me otvaranje szr za secu grade

 127. Igor Markovic каже:

  Postovani, interesuje me procedura oko otvaranja umetnickog ateljea sa izlozbenim prostorom gde bi izlagao i mozda prodavao svoje slike. Pozdrav

 128. Otto каже:

  Poštovani,
  Želim da otvorim firmu za brzu hranu, ali samo sa dostavom. Radio bi sam, pripremio bi hranu i dostavio bi na adrese. Interesuje me da li za to trebam uzeti neki lokal ili mogu da pripremim hranu i kod kuće i tako da dostavljam? Ako treba lokal koje uslove treba da ispunim? Koliko je pdv za hranu? I do kojeg iznosa ne treba da plaćam državi pdv?
  U ovom slučaju koliko bi me koštao samo osnivanje firme?

  Unapred hvala
  Otto

 129. Maja каже:

  Otvorila bih malu piljarnicu,“komsijsku“,da li bih mogla sa vama da se dogovorim o eventualno vasim uslugama koje bi bile od pomoci i naravno nadoknadi za to.;-)

 130. Nebojsa каже:

  Postovanje , interesuje me za otvaranje auto servisa koji su uslovi sto se tice samog objekta ? Hvala

 131. Natalia каже:

  Interesuje me sta je sve potrebno za otvaranje firme za izvoz i da li postoje neke olaksice. Hvala unapred!

 132. sanjs каже:

  Molin vas za informaciju, koji su uslovi za otvaranje preduzeca za sanitetski transport polupokretnih i nepokretnih lica? Uopste, samo prevoz sanitetskim vozilom, bez ukazivanja lekarske pomoci i sl?
  Unapred hvala!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: